NEWS - 16.05.2015

"Nasza Kęszyca Leśna ładnieje".

Stowarzyszenie  Kęszyca Leśna   W sobotę, 16 maja, ponownie spotkaliśmy się nad jeziorem. W nieco mniejszym gronie dokończyliśmy prace na drodze do plaży. Ostatni raz droga miała taki wygląd 20 lat temu – oczyszczona nawierzchnia asfaltowa, odsłonięte krawędzie jezdni, dużo miejsca na przejazd i parkowanie. Dodatkowo przesialiśmy piasek na dużej plaży, usuwając szkło z bezmyślnie potłuczonych butelek. Na plaże zostanie dowieziony świeży piasek. Dziękujemy wszystkim, którzy znaleźli chęć i czas, aby przywrócić ład tej części Kęszycy Leśnej - możecie ich rozpoznać na zdjęciach z prac kwietniowych i majowych.
Szanowni Sąsiedzi.
Dzięki pracy wielu z nas, plaża i jej otoczenie, nasze największe letnie atrakcje, są przygotowane do sezonu letniego. Apelujemy do Was o wykazanie szczególnej troski dla tego zakątku, o jego czystość. Reagujmy na próby niszczenia ławek i koszy. Nikt obcy ich nie niszczy, to robią nasi mieszkańcy (znamy personalia tych osób), na szczęście nieliczni. Dajmy im odczuć naszą dezaprobatę.

Tekst: Jerzy Kardela  |  Data Newsa:16.05.2015r. | do góry |

Kęszyca Leśna Kęszyca Leśna Kęszyca Leśna Kęszyca Leśna