NEWS - 18.05.2024

Sprzątanie Kęszycy Leśnej - 2024.

Stowarzyszenie  Kęszyca Leśna   W sobotę 18 maja br. zorganizowaliśmy jak co roku sprzątanie naszej wioski. O godzinie 10:00 grupa chętnych osób zebrała się koło Sali wiejskiej a spóźnialscy dołączyli na trasie „zbieraczy”. Po wstępnych ustaleniach wszyscy zebrani udali się na plaże nad jeziorem aby podzielić się na mniejsze grupy i wyznaczyć rewiry zbierania śmieci. Akcja „zbieraczy” trwała dwie godziny a chętnych do sprzątania było około 20 osób. Worki z zebranymi śmieciami zostawiane były przy drogach aby druhowie z OSP Kęszyca Leśna mogli zebrać i zwieźć śmieci przyczepką w miejsce docelowe skąd śmieci zostaną zabrane przez służby odbierające odpady. Udało się oczyścić z odpadów główne trakty wioski i częściowo tereny prywatne, którymi nikt się nie interesuje. Po wcześniejszej analizie nie które miejsca zostały pominięte z powodu braku nieczystości. Na zakończenie akcji wszyscy uczestnicy tradycyjnie spotkali się koło Sali wiejskiej gdzie czekała „nagroda” w postaci kiełbasy z grilla. Jak zawsze Intermarche Sulęcin wspomógł naszą akcję gdzie właścicielami są Aleksandra i Konrad Kuś, którzy obdarowali naszą społeczność gratisami spożywczymi za co serdecznie dziękujemy. Wspólna konsumpcja i degustacja oraz dyskusje w miłym gronie zakończyły akcję sprzątania. Specjalne podziękowania dla druhów z OSP Kęszyca Leśna za pomoc w zwiezieniu wszystkich zebranych śmieci. Na pomoc naszych druhów zawsze można liczyć. Dziękujemy wszystkim uczestnikom, którym zależy na wizerunku naszej małej ojczyzny i co roku biorą udział w tej akcji.
Zapraszamy za rok.

Tekst: Krzysztof Adamczak - Admin  |  Data Newsa:18.05.2024r. | do góry

ciąg dalszy galerii

Foto: Beata Błaszczak & Krzysztof Adamczak - Admin  |  Data Newsa:18.05.2024r. | do góry |