NEWS - 05.06.2021

Akcja sprzątania okolicy Kęszycy Leśnej.

Stowarzyszenie  Kęszyca Leśna   Zaplanowane na sobotę, 5 czerwca 2021r. sprzątanie Kęszycy Leśnej zgromadziło ponad dwadzieścia osób, a wśród nich kilka rodzin z dziećmi – uczestników widać na zdjęciach. Dzięki tej grupie aktywnych mieszkańców udało się oczyścić z odpadów znaczny obszar otaczających nasze osiedle zagajników. Sam obszar osiedla jest sprzątany na bieżąco. Akcja trwała ponad dwie godziny, zebraliśmy blisko trzydzieści worków śmieci. Na zakończenie była nagroda dla wszystkich „zbieraczy” - pyszne kiełbaski grillowane i napoje. Dziękujemy wszystkim uczestnikom, dzięki nim Kęszyca Leśna wejdzie w sezon letni nie strasząc zaśmieconym środowiskiem. Musimy jednak dodać, że nie oceniamy wysoko frekwencji mieszkańców, mimo, że wyprzedzająco zawiadomienia o akcji rozwieszone były na naszym osiedlu oraz umieszczone na stronie internetowej naszego Stowarzyszenia i naszym fanpage`u Fb. Większa grupa uczestników umożliwiłaby oczyszczenie większego obszaru wokół Kęszycy Leśnej, do czego zachęcamy już sygnalizując organizację następnych akcji porządkowych.

Tekst: Jerzy Kardela  |  Data Newsa:05.06.2021r. | do góry

Foto: Beata Błaszczak & Krzysztof Adamczak - Admin  |  Data Newsa:05.06.2021r. | do góry |